Leid het (werk) leven dat je wilt leven

Ruth heeft een ongekende passie om mensen te inspireren keuzes te maken die bij jezelf passen.

In de prestatiegerichte maatschappij waarin we leven en werken is het tegenwoordig niet gebruikelijk om presenteren niet als uitgangspunt te nemen. Zonder dat wij het vaak (door alle drukte) beseffen is dat niet zoals wij ons leven zouden willen leiden. Een deel van werkend Nederland komt daar- achter als ze  de status ‘burn-out’ krijgt of zodra ze op hoge leeftijd zijn beland en zich realiseren dat ze meer bevredigd waren geweest met andere keuzes. Ruth wil mensen bewust maken dat je altijd, onder elke omstandigheid een keuze hebt. Zelf had ze een burn-out nodig om te beseffen hoe belangrijk het moederschap voor haar is.

Een radicale keuze in haar carrière leidde tot nog meer inzicht in het ontstaan van de burn-out en het besef dat een lijst met kernwaarden van waarde worden zodra er acties aan gekoppeld zijn. Ruth laat het niet bij dat inzicht, ze helpt mensen met inzichten  bij wat hen  tegenhoudt om te doen wat ze echt willen en wat ervoor zorgt dat gedrag niet zomaar veranderd  kan worden. A.d.h.v. eigen voorbeeld laat Ruth zien wat je nodig hebt om te staan en te schitteren zoals alleen jij dat kunt. Maar ook hoe je ervoor zorgt dat je je blijft focussen op die balans, rust en zingeving en waarom jouw licht niet alleen invloed heeft op jezelf maar ook op de mensen in je omgeving. Want alle inzichten hebben een gemeenschappelijke factor, ze laten zien dat trouw zijn aan jezelf niet alleen een individueel streven is maar voornamelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarin we samen moeten streven naar een omgeving die ons inspireert om authentieke keuzes te maken en de balans te bewaken.

Met passie en enthousiasme neemt Ruth je mee langs inzichten over de vertaalslag van werkslaaf naar een bevlogen werkgever/nemer.

“Ik geloof dat iedereen de mogelijkheid heeft om impact te maken! Sta op en schitter”

Ruth Rottiné

Meer lezingen