Positief omgaan met stress

Ruth begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om een gezonde stressbalans te ontwikkelen.

Als manager marketing & communicatie ervoer Ruth jarenlang de verleiding van stress. Ze werd gedreven en succesvol in haar vak, maar werkte tegelijkertijd ook aan de opbouw van een volledige burn-out. Gefascineerd door het fenomeen stress, ging ze in de tussentijd al opzoek naar methoden en technieken die weerstand boden aan deze verleiding. Ze volgde  verschillende coachingsopleidingen, specialiseerde  zich in stresscoaching en startte een praktijk voor stressreductie en ontspanning.

Maar zelfs als stresscoach, lukte het haar niet om stress goed te blijven hanteren. Pas tijdens  de burn-out, ontdekte ze de wortel van de ziekte en leerde ze om een gezonde stressbalans te ontwikkelen die zorgde voor goed herstel en de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling die ze nu heeft gerealiseerd.

Met veel passie, creativiteit en zelfspot is Ruth in staat om hele zalen mee te krijgen in haar verhaal van vallen, opstaan en weer doorgaan. Ruth houdt je een spiegel voor en laat mensen anders kijken naar zichzelf en de ander. Het gebruik van praktijkvoorbeelden is daarbij een belangrijk wapen.

Het is de week van de werkstress. Download deze week gratis het E-book 'Naar een gezonde stressbalans':

“Stress is niet verkeerd. Ik geloof zelfs dat stress goed voor je is, mits je de kunst verstaat om ermee om te gaan”

Ruth Rottiné

Meer lezingen