Hoe je kiest wat je blij en gelukkig maakt

20 december 2017

Soms gebeurt er iets in je leven dat je niet meer zult vergeten….

“Je gaat het niet geloven….” appt mijn vriendin Hillie. “Ik heb gewonnen! Ik heb je immers getagd.” “Dat meen je niet?” antwoord ik terug en een stortvloed aan AAAH's en OOH's en “wat geweldig” zijn de woorden die in de berichtjes daarna volgen.

Enkele maanden geleden maakte ik de keuze om te stoppen met mijn managementfunctie in een statusgerichte wereld. Dat besluit heeft mij goed gedaan. Mijn hart maakt nog elke dag een sprongetje, maar mijn ego heeft het daar eerlijk gezegd af en toe best moeilijk mee. Wat is het toch lastig om oude inefficiënte patronen los te laten. Het opgeven van mijn goedbetaalde baan had blijkbaar invloed op mij.

Het gevolg? Nieuwe keuzes. Ik maakte andere financiële beslissingen en bleek het prima te redden. Ik ben van nature geen ‘big spender’ en met enkele creatieve oplossingen bleek er nog steeds van alles mogelijk te zijn. Het enige wat pijn deed was het opofferen van mijn ritueel: het kopen van gelegenheidskleding.

Het is bijna Kerst. Het mooiste feest van het jaar! Wat had ik graag speciale nieuwe kleding voor de kinderen gekocht. Maar ik bleef trouw aan mijn nieuwe gewoonte.

Een paar dagen geleden kreeg ik een e-mail van Facebook. Mijn vriendin Hillie had mij getagd. Ik open mijn Facebook-account en lees haar woorden:

“Voor Ruth Rottiné-Weidenaar omdat ze fantastische keuzes heeft gemaakt afgelopen jaar, wat ten goede van het gezin en haar kwam. Mooi om te zien dat ze altijd positief in het leven staat, opstaat met een lach, en mensen wil inspireren om keuzes te maken waar ze gelukkig van worden! Owja, jongen maat 116, meisje 104.. Schat ik.”

Wat een liefde hè?! Ik was er helemaal van onder de indruk. Mijn vriendin heeft zonder de nodige uitleg haarfijn aangevoeld waarom ik bepaalde keuzes had gemaakt. Ik bedankte haar voor haar lieve gebaar en appte: "het zou wel super zijn, maar gun het jou ook."

En dan... zomaar opeens... net voor kerst... wordt een verlangen werkelijkheid. De AAAH's en OOOH's aan het begin van deze blog slaan natuurlijk op het feestelijke feit dat ‘we’ gewonnen hebben. Het kledingpakket van B.Nosy voor de kinderen welke mijn vriendin voor mij had gewonnen werd vandaag persoonlijk door haar bezorgd op mijn nieuwe werkplek.

Het cadeau is prachtig, daar ben ik ontzettend blij mee. Het gebaar van mijn vriendin is zo liefdevol, ik waardeer het enorm. Maar de bevestiging van mijn missie in haar woorden ontroert me nog het meest. Ja ego, daarom deze keus! Het hart (liefde) overwint wederom van het ego (angst). Geweldig! Wonderen zijn de wereld nog niet uit en kerst moet nog beginnen…dus dat belooft nog wat.

Fijne kerst!

Terug naar overzicht